Update Ops Daulat Lahad Datu


15 mac 2013-Hari ini Ops Daulat sudah memasuki hari Kesebelas. Kami boleh nampak sendiri air muka Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin cukup sedih tetapi tegas, ditambah dengan kemarahan yang tidak boleh diselindung lagi ketika dalam sidang media.

Apatah lagi melihatkan perkhabaran yang cukup menyedihkan apabila satu demi satu anak buahnya dan perwira untuk 28 juta rakyat Malaysia terkorban. Alhamdulillah kita mendapat perkhabaran….

Alhamdulillah kita mendapat perkhabaran yang “cukup meyakinkan” sejak Ops Daulat yang mula dilancarkan, apabila Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin sudah meniup semboyan yang cukup-cukup tegas bagi melawan saki-baki pengganas Lahad Datu kali ini.

OPS Daulat : Berita terkini Dari Lahad Datu
Hari ini adalah hari kesebelah sejak Ops Daulat Lahad Datu Sabah dilancarkan :

Angkatan Tentera DiRaja Malaysia (ATM) dijangka akan melakukan gempuran terakhir bagi menamatkan terus pencerobohan kumpulan pengganas Sulu di kawasan Lahad Datu, Sabah.
Gempuran Ops Daulat akan dilakukan dalam tempoh sekitar 48 jam lagi.
ATM telah pun mengumumkan ia akan menambah aset dan anggota untuk menggempur pengganas yang menceroboh negara di Kampung Tanjung Batu dan Sungai Nyamuk, 130 kilometer dari bandar Lahad Datu, sejak 12 Febebuari lepas.
OPS Daulat : Antara Peralatan Senjata & Kekuatan Anggota Pertahanan Yang Bakal Ditambah!

Sebelum ini, ketika gempuran Ops Daulat pertama dibuat, sebanyak 8 jet pejuang termasuk jenis F18 dan hawk telah digunakan.
Untuk Ops Daulat Kali ini beberapa helikopter Pasukan Udara Tentera Darat + Machine gun dan kapal perang Tentera Laut Diraja Malaysia akan tiba hari ini di sini secara berperingkat.

sumber selanjutnya : sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular